Loyal Writer
svenskt-mindset

Svenskt mindset när man bor i utlandet

I Sverige så tar vi av oss skorna när vi går in i en bostad, vi talar lågmält, frågar inte vad någon annans hem kostade eller om den är en hyresrätt, och vi svarar med namn i telefon. Efter några år utomlands så talar jag fortfarande lågmält men det blir ett anonymt “hello” i telefonen och skorna, ja de är på tills det blir läggdags.
Hur behåller man svenskt mindset i utlandet? En högst relevant fråga för en svensk content writer. Här kommer min tipslista på sådant som hjälper mig att hålla kontakten med Norden…

  1.  James & Karin – Djurens Brevlåda, en CD som snart är sönderspelad!
  2.  Skavlan – Ett fantastiskt program för den som vill veta vad som händer i Sverige och hur svenskarna upplever det som händer utanför Sveriges gränser. Kolla bara Skavlans minspel till olika kommentarer från gäster…
  3.  Skype – Videosamtal med familj och vänner.
  4.  DN online – Riktigt bra källa för nyheter.
  5.  Bloggare – Ett gäng favoritbloggare som skriver om allt från dieter till inredningstips.
  6.  Vem tror du att du är – Fint släktforskningsprogram som ger coola inslag till unika artiklar.
  7.  Forum – Medverkan i forum online om sådant som jag är intresserad av, bebisar, företagande, SEO, och mer…

Utan nätet så hade detta inte varit möjligt. Man kan bo långt, långt, från Sverige och ändå uppleva att man är med i det som händer i landet där snön är så vacker, och skogen så djup och mystisk. Ha en underbar vinterledighet med mycket god mat och goda vänners sällskap!

 


Har du en hemsida?
Jag kan hjälpa dig med texter som kan leda till nya kundkontakter och fler säljtillfällen.

LoyalWriter

Rebecca
Erfaren webbskribent
Kontakt  |  Vitsord

 

 

seo-4-intressanta-fakta

Sökmotoroptimering – 4 intressanta fakta

Det finns en hel del som man måste sätta sig in i då man vill marknadsföra en hemsida. I och med att den som driver ett företag knappast har tid att samtidigt bli seo specialist så brukar det vara smidigare att anlita ett seo företag för sökmotoroptimering som leder till goda resultat. Nu kan det förstås vara bra att veta lite mer om sökmotoroptimeringen även om man själv inte kommer att ta det största ansvaret för den. Här följer några intressanta seo fakta som du bör betänka.

1. Den största delen av seo sker off page

Det här betyder att man jobbar mest med att skapa länkar via andra sajter. Det är förstås viktigt att det hela börjar med att man skapar en hemsida som är sökmotoroptimerad, men när detta är klart så kommer man att lägga mer tid på off page arbetet än på uppdateringar av den egna sajten.

2. De första fem sökresultaten får omkring 75 % av trafiken

Inom seo så räcker det inte med en bra placering i sökresultaten, det gäller nämligen att hamna bland de fem första om man vill få ordentligt med trafik på detta vis. Fokusera därför på nyckelord som är relevanta och satsa sedan på dessa fullt ut för att nå de fem första platserna i sökresultaten.

3. Meta descriptions som övertygar ger mer trafik

Man får inte glömma bort det där med meta descriptions. Det här är texten som vi ser under rubriken i sökresultaten. Om denna korta text är bra och övertygande så är chansen att folk klickar vidare större, så jobba med bra description texter både för on page och off page content.

4. Seo processen kan vara lång och seg

Man måste ha tålamod för att lyckas med sin marknadsföring och det är faktiskt något som många missar. Man tänker sig att det hela ska gå snabbt och att man på några veckors tid kan ranka i sökresultaten. Det kan ta flera veckor för Google att ens indexera ens sajt så det gäller verkligen att jobba på ett långsiktigt och tålmodigt vis med sökmotoroptimering för att lyckas med den.

 


Har du en hemsida?
Jag kan hjälpa dig med texter som kan leda till nya kundkontakter och fler säljtillfällen.

LoyalWriter

Rebecca
Erfaren webbskribent
Kontakt  |  Vitsord

 

 

3 viktiga metoder för mer trafik till din hemsida

För att få fler besökare till din hemsida så måste den uppmärksammas av Google. Det finns en massa knep och metoder för att nå de bästa positionerna i Googles sökresultat men de allra viktigaste kan begränsas till 3. Det är dessa 3 metoder du måste ha koll på då du vill lansera och avancera din hemsida.

Innehåll som heter duga

För det första måste du ha så kallat SEO content. Det här är innehåll som är utformat på ett sätt så att Google registrerar din sida och din information. Dels så måste man jobba med nyckelord men också med placering av dessa i texten. Googles robotar känner också av vilken nivå texten håller. Innehåll som bara fokuserar på sälj på ett spammigt sätt kommer att klassificeras som spam av Google och det betyder usel position i sökresultaten. Man måste alltså se till att allt innehåll på hemsidan är av bra kvalitet och relevant för både besökare och Googles robotar.

Backlinks – länkbygge

En annan viktig metod för mer trafik till hemsidan är den som kallas för backlinks. Den går ut på att placera länkar till din hemsida från andra sidor online. Det kan handla om länkar från forum, bloggar eller länkar som ligger i artiklar i artikelkataloger. Länkbygge är så viktigt att folk betalar för att SEO företag ska ta hand om den här biten. Om du bygger din egen nisch blogg så kan du helt klart ta hand om länkbygget själv. Det som kan vara bra att få hjälp med är hur man skapar kvalitetslänkar som uppfattas som viktiga av Google. Du måste också forma länken på ett sätt som gynnar din sida och de nyckelord du fokuserar på.

Ny information varje vecka

Dessutom måste din hemsida uppdateras med nytt innehåll varje vecka. Annars kommer Google att se den som passiv och inte lika viktig som källa för de som söker efter information inom sidans område. Försök lägga in en ny artikel 1-4 gånger per vecka och se till att innehållet är relevant och korrekt. Kopiera inte från andra sajter! Det kan leda till verkliga problem och kanske helt radera din sajt från sökresultaten.

 


Har du en hemsida?
Jag kan hjälpa dig med texter som kan leda till nya kundkontakter och fler säljtillfällen.

LoyalWriter

Rebecca
Erfaren webbskribent
Kontakt  |  Vitsord

 

 

6 Svenska artikelkataloger som är enkla och bra

Det finns många fördelar med att publicera artiklar i en artikelkatalog. Om man bara vet om hur detta kan göras med lite strategi vad gäller länkning och nyckelord så kan dessa artiklar ge en massa kraft åt den hemsida som man vill stärka och öka trafiken till. Om du letar efter svenska artikelkataloger så kommer du att finna en massa. Problemet är att många av dessa uppdateras sporadiskt medan andra ligger livlösa som en relik från en tid då någon hade en god tanke om artikelpublicering. För att slippa riva ditt hår och förlora värdeful tid så har denna lista med 6 artikelkataloger för svenska artiklar satts ihop.

Enjoy!

1. 5tips.se– Det här är en B2B artikelkatalog som bara publicerar kvalitetsmaterial. Katalogen är enkel att använda med undantag för vissa webbläsare där man inte kan lägga in länkar. Tänk också på att skriva om relevanta saker och att försöka länka till andra artiklar som finns i katalogen. Det finns regler och tips på sajten som är bra att läsa innan man sätter igång.

2. Artikelparadis.se – Denna katalog är till för alla möjliga slags artiklar. Den är mycket enkel att använda och tillåter länkar. Här kollar man noga det material som kommer in vilket höjer nivån och ger mer kraft åt dina länkar.

3. Halsoartiklar.se – Låt dig inte luras av namnet! Denna artikelkatalog tar emot artiklar inom de allra flesta områdena. Dessutom så är det en artikelkatalog med hög page rank. Om du lägger till bra artiklar här så är chansen god att de kommer att hamna långt upp i sökresultaten för det nyckelord du jobbar med.

4. Skriva-artikel.se – Ytterligare en liten pärla bland de svenska artikelkatalogerna! Här är det lätt att publicera och artiklarna blir snabbt synliga online. Den här katalogen får du inte missa och den är verkligen bra att blanda in i speciella länkstrategier där du ökar länkens kraft med hjälp av cirkel- eller pyramidbygge.

5. Kvalitetsartiklar.se – Det här är en katalog som jag är med och driver. Den publicerar bara innehåll som håller hög kvalitet och är lätt att använda sig av. Publicering är gratis och det går bra att publicera artiklar som är lite kortare än 450 ord.

6. Artikelkungen.se – Sist men inte minst så bör denna katalog nämnas. Den är stabil och bra. Här är det lätt att publicera och dessutom så är de/den som ligger bakom katalogen väldigt bra att ha och göra med. Skicka en fråga med mail och du får faktiskt ett svar! Mycket trevligt!

Det finns förstås fler kataloger som fungerar riktigt bra, men om du vill komma igång med artikelmarknadsföring så är dessa bland de allra bästa. Om du registrera dig till de 6 svenska artikelkataloger som nämnts ovan så kan du garanterat lägga in en länk och få din artikel godkänd inom en vecka (ofta inom någon timmes tid). Om du behöver hjälp med att författa artiklarna samt lägga upp dem i kataloger med länkar så kan du givetvis kontakta mig!

 


Har du en hemsida?
Jag kan hjälpa dig med texter som kan leda till nya kundkontakter och fler säljtillfällen.

LoyalWriter

Rebecca
Erfaren webbskribent
Kontakt  |  Vitsord

 

 

Är det bra att översätta en sajt?

Om du funderar på att översätta din sajt för att nå nya kunder så vill du förstås veta om det är bra att översätta en sajt med tanke på sökmotorer och sajtens rankning. Det finns både fördelar och nackdelar med att översätta sajter och göra dem till två eller flerspråkiga. Å ena sidan så skapar du en plattform för nya kunder och den andra så förlorar du en del av kraften ur SEO synpunkt. Det gäller att väga fördelar mot nackdelarna innan du fattar ett beslut.

Googles sökresultat

Då du gör en sökning på svenska så dirigerar Googles robotar fram de resultat som är aktuella för din sökning. Det här betyder att sidor med mycket innehåll omkring det ämne du vill veta mer om kommer att hamna långt upp i resultaten. Tanken är förstås att du lätt ska finna svaren på dina frågor. Det är trots allt detta som sökmotorer är till för!

Det som händer om du lägger in text på din sajt på ett annat språk är att den nu i Googles ögon innefattar fler områden. Det kan dröja länge och kräva en hel del SEO innehåll innan du lyckas uppnå en fin rankning för båda språken på grund av detta. Det här beror förstås också på vilken typ av sajt du har men generellt sett så kan man säga att en flerspråkig sajt kan sakta ner SEO utvecklingen en aning.

Då det behövs fler språk

Om du anser att fler språk på din sida kommer att främja din aktivitet och leda till förbättrad verksamhet så är det förstås viktigt att göra uppgraderingen på rätt sätt. Det är inte alla översättare som förstår vad SEO handlar om, och om du bara översätter din svenska sida rakt av så kan du lätt missa poängen. I ett sådant fall så är det inte bra att översätta en sajt!

Jobba med en SEO översättare som beaktar nyckelord även på det andra, tredje och fjärde språket. Det här kommer sajten att vinna på i längden då sökmotorerna börjar inse att den är en viktig källa för information på de olika språken.

 

 


Har du en hemsida?
Jag kan hjälpa dig med texter som kan leda till nya kundkontakter och fler säljtillfällen.

LoyalWriter

Rebecca
Erfaren webbskribent
Kontakt  |  Vitsord