Valet av webbhotell kan påverka din hemsidas rank

När du funderar på SEO och hur du kan få mer trafik till din hemsida kanske du inte direkt tänker på valet av webbhotell. Först och främst ser du på metoder för att få mer trafik via sökmotorer, att få folk att bli kvar på din hemsida, och att få besökarna att göra något när de är på din sajt.

Det här är bra och förhoppningsvis något som kommer att göra din hemsida gott. Men glöm inte webbhotellet för det kan också påverka din hemsidas rank och funktion. När du väljer bäst webbhotell får du ett stöd som kan bli avgörande när folk surfar in på din sajt.

Ingen har tålamod, inte ens online!

Trots att en studie som gjordes så sent som 2018 tyder på att barn idag har mer tålamod än för 50 år sedan vet vi att få har tålamod. I varje fall inte då det handlar om att få fatt i information online. Vi har vant oss vid att sidor laddas på nolltid och att media är redo lika snabbt.

Om vi måste vänta mer än några sekunder på att få fram en hemsida som vi klickar vidare till från sökresultaten är det ganska troligt att vi helt enkelt stänger den och surfar vidare. Information online ska komma blixtsnabbt!

Google är inte dummare än att de har med vårt tålamod som en parameter då de rankar sajter i sökresultaten. Om sökmotorns robot inser att en sajt laddas så segt att de flesta överger den kommer den här sajten att ligga i lä mot en som inte lider av samma problem.

Nu förstår du var webbhotellet kommer in i bilden, eller?

Webbhotell med olika lösningar

Olika webbhotell är olika bra på smidiga serverlösningar. Fast de allra flesta har olika paket att erbjuda. Ju mer du betalar desto högre kapacitet får du. Det betyder dock inte att du måste satsa på det dyraste och snabbaste paketet på en gång för att kunna ranka högt i sökresultaten.

Många börjar med ett enklare paket för att sedan uppgradera då det blir viktigare med högre kapacitet. Om det bara handlar om en enkel hemsida som inte kommer att ha en massa lösningar som kräver supersnabb serverfunktion är det inte nödvändigt att betala mer för detta.

Användarvänliga tjänster är också viktigt

En annan sak som påverkar hur bra ett webbhotell kommer att vara för dig och din hemsida är deras support. Det bästa webbhotellet löser problem snabbt. Din hemsida blir inte lidande med sämre funktionalitet som kan påverka hur den klarar sig i sökresultaten på kort och lång sikt.

Dessutom kan ett riktigt bra webbhotell guida dig framåt med bättre teknik. Några viktiga punkter att tänka på när du väljer är:

  • Webbhotellet bör ha maximal upp-tid. Det vill säga att det inte blir konstanta avbrott under vilka din hemsida inte finns tillgänglig online.
  • Med bra hastighet laddas din sida snabbt även om du väljer ett enklare paket med delad hosting.
  • Användarvänlighet gör det enklare för dig att klara av uppdateringar utan att strula till det.
  • Bra backup är också bra om något blir fel och du behöver återgå till en tidigare version. Om detta kan klaras av snabbt är det också ett plus.

Här är en bra video med mer information om hur du kan hitta det bästa webbhotellet för dig och din sajt!

Har du en hemsida?

Jag kan hjälpa dig med fantastiska webbtexter och produktbeskrivningar som drar mer trafik till din sajt från Google och hjälper dig att sälja mycket mer. Hittills har jag skrivit den här typen av texter för hundratals sajter. Jag är helt säker på att även din sajt kan dra stor nytta av min erfarenhet!

Fyll i formuläret så återkommer jag inom kort!

Rebecca Maor
Erfaren frilansskribent
Tel: +46-8-55922900