5 tips på lunchlåda för skrivbordsjobbet

Äta bör man annars förgör man. Som frilansskribent är det inte så svårt att kombinera jobb med mat. Det går ju att ta en laptop med sig till en plats det serveras soppa, strömming och bakelser. Men många dagar innebär trots allt att lunchen består av en medtagen matlåda så låt oss ta en titt på 5 fina tips på vad som kan finnas i den lunchlådan.

 1. Den balanserade matlådan

Ska det vara mest protein och bara aningen kolhydrater eller ska vi helt skippa kolhydraterna. Detta är förstås en personlig sak och du kan beställa mat online som motsvarar dina krav om sammansättning. Om vi tänker oss att lunchlådan ska representera en balans mellan näringsämnen så kan den innehålla:

 • Kyckling eller tofu för protein
 • Råris eller quinoa för kolhydrater
 • Ångade grönsaker som broccoli, morötter och paprika för vitaminer och fibrer
 • En bit frukt som äpple eller banan

Fördelarna med denna matlåda: Denna lunchbox erbjuder en balanserad blandning av protein, kolhydrater och grönsaker. Det är mättande, ger hållbar energi och variationen håller dina måltider intressanta.

fisk och sallad

 1. Medelhavsmedley

Medelhavets kost är inte så dum att satsa på för lunch vid skrivbordet. Den kan enkelt avnjutas kall så du behöver inte ha någon ugn eller mikro för att njuta av denna lunchlåda som kan innehålla:

 • Grekisk sallad
 • Pitabröd
 • Humus
 • En bit mörk choklad till efterrätt

Fördelarna med denna matlåda: Detta paket är hjärtvänligt och fullt av smaker. Humus och pitabröd ger en tillfredsställande känsla av mätthet medan salladen erbjuder fräschör.

 1. Snacklådan

Ibland är det kanske inte så intressant med en bastant lunch i lunchlådan. Du kanske mest vill ha lite snacks att tugga på mellan uppgifterna vid datorn. Då kan du packa:

 • Blandade nötter
 • Skivade grönsaker med eller utan dipp
 • Oststrängar
 • Lite torkad frukt

Fördelarna med denna matlåda: Perfekt för dig som inte vill ha en stor lunch och som vill ha nyttiga snacks. Detta paket håller blodsockernivåerna stabila med sin blandning av protein, hälsosamma fetter och fibrer vilket förhindrar energinedgången mitt på eftermiddagen. Du kanske inte ens måste ta en extra kopp kaffe med den här typen av lunch!

snacks

 1. Veggie delight wrap

Kör på en fullkornswrap som sluter sig om en fyllning med grönsaker, avokado, strimlade morötter, gurka och så någon form av protein som kikärter. Lägg gärna till lite dressing eller humusröra i en burk och så en frukt till efterrätt.

Fördelarna med denna matlåda: Lätt att äta vid ditt skrivbord utan mycket röra. Wrapen är mättande och avokadon ger hjärthälsosamma fetter.

 1. Frukost som lunch

Gör en overnight havregrynsgröt eller kör på övernatten med mandelmjölk och chia. Om det ska vara sött kan du inkludera lite honung. Servera detta med bär och skivad banan. Du kan också ta med dig hårdkokta ägg för att få protein och så en påse med nötter.

Fördelarna med denna matlåda: Vem säger att frukostmat bara är för morgonen? Detta paket är ett lugnande och mättande val. Särskilt under hektiska morgnar när du kanske hoppar över frukosten.

Såhär gör du overnight oats:

Några tips för att packa kontorsluncher:

Förberedelser: Förbered dina luncher kvällen innan för att spara tid på morgonen.

Isolering: Använd en isolerad matkasse och ispåsar om ditt kontor inte har ett kylskåp.

Portionskontroll: Var uppmärksam på portionsstorlekarna för att undvika att äta för mycket.

 

Med dessa förslag på lunchlådor kan du njuta av en mängd olika smaker och näringsämnen vilket gör dina arbetsdagar hälsosammare och roligare. Lådorna passar lika bra för dig som jobbar som korrekturläsare såväl som du som sitter och kodar. Kom ihåg att nyckeln till en fantastisk kontorslunch är balans, smak och bekvämlighet.

Har du en hemsida?

Jag kan hjälpa dig med fantastiska webbtexter och produktbeskrivningar som drar mer trafik till din sajt från Google och hjälper dig att sälja mycket mer. Hittills har jag skrivit den här typen av texter för hundratals sajter. Jag är helt säker på att även din sajt kan dra stor nytta av min erfarenhet!

Fyll i formuläret så återkommer jag inom kort!

Rebecca Maor
Erfaren frilansskribent
Tel: +46-8-55922900