Nå fler kunder online – några tips!

I en tid då folk inte ens vet vad en klassisk telefonkatalog är så är det ju ingen som ifrågasätter nätet som platsen att marknadsföra sig själv på. Men hur kan du nå fler kunder online? Låt oss ta en titt på några tips som kan vara av särskilt intresse för dig som driver en mindre verksamhet och som behöver nå ut till fler på ett enkelt och smidigt sätt.

Skapa stark närvaro online

Din närvaro online är ofta det första intrycket du gör på potentiella kunder. En väldesignad och professionell hemsida är ett måste. Den bör tydligt förmedla dina tjänster, kvalifikationer och hur du kan hjälpa dina kunder.

Att regelbundet uppdatera din webbplats med insiktsfulla blogginlägg, artiklar eller videos där du pratar kan också öka din synlighet och etablera dig som en auktoritet inom ditt område. Om du inte är så bra på att uttrycka dig i text så är det klokt att be en skribent om hjälp med detta.

Dra nytta av sociala medieplattformar

Sociala medier är ett kraftfullt verktyg för att bygga relationer med potentiella kunder. Plattformar som LinkedIn, Facebook, Instagram och Twitter kan användas för att dela värdefullt innehåll, engagera sig med dina potentiella kunder och marknadsföra dina tjänster. Att vara aktiv och lyhörd på dessa plattformar kan hjälpa dig att bygga förtroende och relation med din publik.

Dessutom finns det särskilda plattformar för olika yrkeskategorier. Om du jobbar som psykolog kan du visa upp dig på en marknadsplats där du kan boka psykolog online som Vivi Care. Då kommer du att synas på en plats där folk aktivt söker efter psykologhjälp på nätet.

För proffs som psykologer kan det vara mycket fördelaktigt att använda specifika portaler och marknadsplatser som tillgodoser specifika områden. Dessa plattformar besöks ju av individer som specifikt söker de tjänster du erbjuder.

hitta psykolog
En plattform som gör det lätt för potentiella kunder att finna dig kan vara smart att använda!

Genom att presentera dig själv på dessa portaler med en bra bild och information som inger förtroende så ökar du dina chanser att bli hittad av potentiella kunder som redan är intresserade av vad du har att erbjuda. Ibland kan den här typen av tjänster kostar pengar men det kan det vara väl värt då det rör sig om exakt marknadsföring.

Optimera för sökmotorer (SEO)

SEO är en förkortning av sökmotoroptimering, eller Search Engine Optimization, och detta är nyckeln till att öka din synlighet online. Använd relevanta sökord i ditt webbplatsinnehåll, blogginlägg och artiklar för att rankas högre i sökmotorresultat.

Var dock medveten om vem du tar råd ifrån. Om du gör fel saker kan det få väldigt trista konsekvenser. Men som tumregel kan du komma ihåg att det som håller hög kvalitet och är äkta också är bra för din hemsidas rank i sökresultaten!

Erbjud online-konsultationer

Med den ökande acceptansen för interaktiva tjänster online, digitala affärsrelationer såväl som telehälsa kan det bli aktuellt att erbjuda online-konsultationer. Du kan ge det första samtalet gratis eller erbjuda supporten som en del av din tjänst för de produkter som du säljer.  Detta gör inte bara dina tjänster mer tillgängliga för dem i avlägsna eller underbetjänade områden utan tilltalar också kunder som föredrar bekvämligheten med den direkta kontakten online.

videosamtal
Du kanske kan visa med ett videosamtal hur din produkt fungerar

Uppmuntra recensioner och omdömen

Positiva recensioner och omdömen från nöjda kunder kan vara otroligt övertygande. Uppmuntra dina kunder att lämna feedback på din webbplats eller på relevanta recensionsplattformar. Detta sociala bevis kan i hög grad påverka potentiella kunder som överväger dina tjänster. Be eventuellt en programmerare om att se till att det blir lättare för dina kunder att ge recensioner i samband med köp av varor eller tjänster från dig.

Engagera dig i nätverk online

Nätverksarbete är inte begränsat till personliga evenemang. Att gå med i forum, grupper och professionella nätverk online relaterade till ditt område kan hjälpa dig att få kontakt med potentiella kunder och hänvisningskällor. Aktivt deltagande i dessa gemenskaper kan höja status på din profil och leda till nya möjligheter.

Betala för annonser online

Att investera i annonsering, som Google Ads eller annonser i sociala medier, kan vara ett effektivt sätt att nå en större målgrupp. Med riktade annonser kan du nå specifik demografi vilket ökar sannolikheten för att attrahera kunder som letar efter de tjänster du erbjuder.

Har du en hemsida?

Jag kan hjälpa dig med fantastiska webbtexter och produktbeskrivningar som drar mer trafik till din sajt från Google och hjälper dig att sälja mycket mer. Hittills har jag skrivit den här typen av texter för hundratals sajter. Jag är helt säker på att även din sajt kan dra stor nytta av min erfarenhet!

Fyll i formuläret så återkommer jag inom kort!

Rebecca Maor
Erfaren frilansskribent
Tel: +46-8-55922900