Akronym – Bra akronymer kommer man ihåg!

Man skulle kunna säga att en akronym är en förkortning. Det stämmer delvis. Men för att det verkligen ska röra sig om akronym så ska man kunna uttala förkortningen som ett ord. Ett exempel på en förkortning som inte kan sägas vara akronym är SEB. Namnet på banken uttalas som S, E, B, inte som seb.

Akronym som man kan säga som ord

Det ska sägas att alla inte håller med om att akronym måste kunna uttalas som ord. Men nu utgår vi från att det ska vara på det sättet. Då är några exempel på akronymer:

  • GAIS – Göteborgs atlet- och idrottssällskap
  • Saab – Svenska Aeroplanaktiebolaget
  • ICA – Inköpscentralernas Aktiebolag

Men det behöver inte bara vara namn på företag. OSA är också en akronym som står för Om Svar Anhålles.

Det finns namn och ord som vi kanske tror är akronymer men som inte är det. Volvo till exempel är inte en förkortning utan namnet betyder jag rullar på latin.

Det kan vara bra att tänka på förkortningen

När ett företagsnamn ska bildas så är det inte så dumt att tänka på det där med akronymer. Om det går att skapa en förkortning som man lätt kan säga som ett ord så kan det vara en fördel. Ordet kan till exempel användas för att skapa en hemsida som är lätt att hitta till.

Genom att leka lite med namn på ägare, verksamhet och annat så går det att komma fram till en riktigt bra akronym som man kommer ihåg. Med tiden så kan den bli ett signum, lite som de akronymer som jag nämner i punktlistan här ovan. LOL! (Det var också en väl använd akronym som står för Laughing Out Loud)
[contact-form-7 id=”1606″ title=”Contact form 1″]

Har du en hemsida?

Jag kan hjälpa dig med fantastiska webbtexter och produktbeskrivningar som drar mer trafik till din sajt från Google och hjälper dig att sälja mycket mer. Hittills har jag skrivit den här typen av texter för hundratals sajter. Jag är helt säker på att även din sajt kan dra stor nytta av min erfarenhet!

Fyll i formuläret så återkommer jag inom kort!

Rebecca Maor
Erfaren frilansskribent
Tel: +46-8-55922900