Svenskt mindset när man bor i utlandet

I Sverige så tar vi av oss skorna när vi går in i en bostad, vi talar lågmält, frågar inte vad någon annans hem kostade eller om den är en hyresrätt, och vi svarar med namn i telefon. Efter några år utomlands så talar jag fortfarande lågmält men det blir ett anonymt “hello” i telefonen och skorna, ja de är på tills det blir läggdags.
Hur behåller man svenskt mindset i utlandet? En högst relevant fråga för en svensk content writer. Här kommer min tipslista på sådant som hjälper mig att hålla kontakten med Norden…

  1.  James & Karin – Djurens Brevlåda, en CD som snart är sönderspelad!
  2.  Skavlan – Ett fantastiskt program för den som vill veta vad som händer i Sverige och hur svenskarna upplever det som händer utanför Sveriges gränser. Kolla bara Skavlans minspel till olika kommentarer från gäster…
  3.  Skype – Videosamtal med familj och vänner.
  4.  DN online – Riktigt bra källa för nyheter.
  5.  Bloggare – Ett gäng favoritbloggare som skriver om allt från dieter till inredningstips.
  6.  Vem tror du att du är – Fint släktforskningsprogram som ger coola inslag till unika artiklar.
  7.  Forum – Medverkan i forum online om sådant som jag är intresserad av, bebisar, företagande, SEO, och mer…

Utan nätet så hade detta inte varit möjligt. Man kan bo långt, långt, från Sverige och ändå uppleva att man är med i det som händer i landet där snön är så vacker, och skogen så djup och mystisk. Ha en underbar vinterledighet med mycket god mat och goda vänners sällskap!

 

[contact-form-7 id=”1606″ title=”Contact form 1″]

 

 

 

 

Har du en hemsida?

Jag kan hjälpa dig med fantastiska webbtexter och produktbeskrivningar som drar mer trafik till din sajt från Google och hjälper dig att sälja mycket mer. Hittills har jag skrivit den här typen av texter för hundratals sajter. Jag är helt säker på att även din sajt kan dra stor nytta av min erfarenhet!

Fyll i formuläret så återkommer jag inom kort!

Rebecca Maor
Erfaren frilansskribent
Tel: +46-8-55922900