3 viktiga metoder för mer trafik till din hemsida

För att få fler besökare till din hemsida så måste den uppmärksammas av Google. Det finns en massa knep och metoder för att nå de bästa positionerna i Googles sökresultat men de allra viktigaste kan begränsas till 3. Det är dessa 3 metoder du måste ha koll på då du vill lansera och avancera din hemsida.

Innehåll som heter duga

För det första måste du ha så kallat SEO content. Det här är innehåll som är utformat på ett sätt så att Google registrerar din sida och din information. Dels så måste man jobba med nyckelord men också med placering av dessa i texten. För att få bra texter för detta syfte bör du jobba med en skribent eller ett content företag som Iamcontent.se som kan det där med content och teknisk SEO.

Googles robotar känner också av vilken nivå texten håller. Innehåll som bara fokuserar på sälj på ett spammigt sätt kommer att klassificeras som spam av Google och det betyder usel position i sökresultaten. Man måste alltså se till att allt innehåll på hemsidan är av bra kvalitet och relevant för både besökare och Googles robotar. Be om exempel på texter som skrivits tidigare för att se om det rör sig om kvalitet som kan gynna din hemsida.

Backlinks – länkbygge

En annan viktig metod för mer trafik till hemsidan är den som kallas för backlinks. Den går ut på att placera länkar till din hemsida från andra sidor online. Det kan handla om länkar från forum, bloggar eller länkar som ligger i artiklar i artikelkataloger.

Länkbygge är så viktigt att folk betalar för att SEO företag ska ta hand om den här biten. Om du bygger din egen nisch blogg så kan du helt klart ta hand om länkbygget själv. Det som kan vara bra att få hjälp med är hur man skapar kvalitetslänkar som uppfattas som viktiga av Google. Du måste också forma länken på ett sätt som gynnar din sida och de nyckelord du fokuserar på.

Det är inte dumt att jobba med en SEO skribent som även kan hjälpa dig med länkar. Det spar tid och så slipper du betala extra för ett nytt samarbete med en byrå som bara kan erbjuda länkkraften och inte texterna du behöver för den.

Ny information varje vecka

Dessutom måste din hemsida uppdateras med nytt innehåll varje vecka. Annars kommer Google att se den som passiv och inte lika viktig som källa för de som söker efter information inom sidans område. Försök lägga in en ny artikel 1-4 gånger per vecka och se till att innehållet är relevant och korrekt. Kopiera inte från andra sajter! Det kan leda till verkliga problem och kanske helt radera din sajt från sökresultaten.

Om du väljer att jobba med en webbyrå som hjälper dig med SEO texter är det smart att låta dem ta hand om uppdateringar åt dig. Då slipper du fundera på vad som har gjorts och när det skulle ha gjorts!

 

[contact-form-7 id=”1606″ title=”Contact form 1″]

 

 

 

 

Har du en hemsida?

Jag kan hjälpa dig med fantastiska webbtexter och produktbeskrivningar som drar mer trafik till din sajt från Google och hjälper dig att sälja mycket mer. Hittills har jag skrivit den här typen av texter för hundratals sajter. Jag är helt säker på att även din sajt kan dra stor nytta av min erfarenhet!

Fyll i formuläret så återkommer jag inom kort!

Rebecca Maor
Erfaren frilansskribent
Tel: +46-8-55922900