Artikelkataloger för mer trafik till hemsidan

För några år sedan så var artikelkataloger det allra senaste. Genom att lägga till artiklar i kataloger online så kunde man öka trafiken till sin hemsida via sökmotorer. Dels så kom det nya besökare via de länkar man lagt in i själva artikeln och dels så uppmärksammade Google dessa länkar vilket ledde till en bättre page rank. För några månader sedan kom Google Panda och plötsligt uppstod det ett mindre kaos i artikelkatalogerna. Om du funderar på att använda dig av artikelkatalog för att få mer trafik till din hemsida så bör du läsa denna artikel och fundera på om det verkligen är en bra metod för dig.

Svenska artikelkataloger

Det finns svenska artikelkataloger men de har inte en särskilt hög page rank och är inte snabba och effektiva. Om du ändå vill använda dig av en svensk artikelkatalog så bör du välja en som tillåter länkar i texten av din artikel. Några svenska artikelkataloger tog stryk av Google Panda och gick under tillsammans med alla artiklar som lagts in i dem. Det finns dock några stadiga kataloger där du kan räkna med att dina länkar får ligga kvar och att de kommer att tas på allvar av Google och andra sökmotorer.

Internationella artikelkataloger

De internationella artikelkatalogerna har gått igenom stora förändringar sedan Google Panda blev ett faktum. Stora namn som Buzzle tillåter nu inga länkar i artiklar och andra kataloger som Ezinearticles har gjort det ännu mer besvärligt att lägga till artiklar med länkar och rekommendationer. Det finns dock några stora artikelkataloger som fortfarande tillåter artiklar som är till för att lansera en sajt. Om du jobbar med innehåll som är originellt och av hög kvalitet så innebär de nya förändringarna att dina artiklar kommer att synas bättre än förr.

Artikelkataloger som metod för mer trafik

Med ett vettigt innehåll av hög kvalitet så kan du helt klart dra nytta av artikelkataloger. De svenska katalogerna är ännu på ett stadium där du inte ser samma genomslagskraft som du gör via de internationella men det kan ändå vara värt att använda dem som en del av en långsiktig plan. Det finns en del tips och knep för hur du kan få artiklar i en artikelkatalog att effektivt ge dig mer trafik och bättre rank med Google, men förvänta dig inga magiska formler och explosiva resultat.

Tillsammans med andra viktiga redskap för SEO så kan artikelkataloger vara ett bra val för mer trafik. Det hela beror på hur du har tänkt dig att få fart på din hemsida och vilken typ av trafik det är du är ute efter. Kontakta oss idag så kan vi ge dig ett förslag på hur artikelkataloger kan ge din hemsida mer trafik nu och på lång sikt!

 

[contact-form-7 id=”1606″ title=”Contact form 1″]

 

 

 

 

Har du en hemsida?

Jag kan hjälpa dig med fantastiska webbtexter och produktbeskrivningar som drar mer trafik till din sajt från Google och hjälper dig att sälja mycket mer. Hittills har jag skrivit den här typen av texter för hundratals sajter. Jag är helt säker på att även din sajt kan dra stor nytta av min erfarenhet!

Fyll i formuläret så återkommer jag inom kort!

Rebecca Maor
Erfaren frilansskribent
Tel: +46-8-55922900