Sökmotoroptimering – 4 intressanta fakta

Det finns en hel del som man måste sätta sig in i då man vill marknadsföra en hemsida. I och med att den som driver ett företag knappast har tid att samtidigt bli seo skribent och SEO specialist så brukar det vara smidigare att anlita ett seo företag för sökmotoroptimering som leder till goda resultat. Nu kan det förstås vara bra att veta lite mer om sökmotoroptimeringen även om man själv inte kommer att ta det största ansvaret för den. Här följer några intressanta seo fakta som du bör betänka.

1. Den största delen av seo sker off page

Det här betyder att man jobbar mest med att skapa länkar via andra sajter. Det är förstås viktigt att det hela börjar med att man skapar en hemsida som är sökmotoroptimerad, men när detta är klart så kommer man att lägga mer tid på off page arbetet än på uppdateringar av den egna sajten.

Med detta sagt är det klart att du måste har bra text på din hemsida. Saker som originella produktbeskrivningar är ett absolut måste om du vill att Google ska ta din webbshop på allvar!

2. De första fem sökresultaten får omkring 75 % av trafiken

Inom seo så räcker det inte med en bra placering i sökresultaten, det gäller nämligen att hamna bland de fem första om man vill få ordentligt med trafik på detta vis. Fokusera därför på nyckelord som är relevanta och satsa sedan på dessa fullt ut för att nå de fem första platserna i sökresultaten.

3. Meta descriptions som övertygar ger mer trafik

Man får inte glömma bort det där med meta descriptions. Det här är texten som vi ser under rubriken i sökresultaten. Om denna korta text är bra och övertygande så är chansen att folk klickar vidare större, så jobba med bra description texter både för on page och off page content.

4. Seo processen kan vara lång och seg

Man måste ha tålamod för att lyckas med sin marknadsföring och det är faktiskt något som många missar. Man tänker sig att det hela ska gå snabbt och att man på några veckors tid kan ranka i sökresultaten. Det kan ta flera veckor för Google att ens indexera ens sajt så det gäller verkligen att jobba på ett långsiktigt och tålmodigt vis med sökmotoroptimering för att lyckas med den.

 

[contact-form-7 id=”1606″ title=”Contact form 1″]

 

 

 

 

Har du en hemsida?

Jag kan hjälpa dig med fantastiska webbtexter och produktbeskrivningar som drar mer trafik till din sajt från Google och hjälper dig att sälja mycket mer. Hittills har jag skrivit den här typen av texter för hundratals sajter. Jag är helt säker på att även din sajt kan dra stor nytta av min erfarenhet!

Fyll i formuläret så återkommer jag inom kort!

Rebecca Maor
Erfaren frilansskribent
Tel: +46-8-55922900