Hur får du mer jobb som webbskribent?

Om du funderar på att börja jobba med webbtexter, som korrekturläsare eller något liknande som frilansare så är en bra fråga att ha svar på hur du kan få mer jobb. Det råder ingen brist på skribenter online men som väl är så växer behovet av bra texter för hemsidor. Dessutom kan du ju jobba på ett fritt sätt med en dator och internetuppkoppling där det passar dig.

Ta kontakt med bolag som behöver text

Webbyråer har alltid ett behov av text. Du kan skapa eller köpa adresslistor med svenska och utländska webbyråer som behöver svensk copy. Tänk på att email lätt kan försvinna med filter och därmed aldrig ses av personer som faktiskt skulle behöva din hjälp. Genom att använda kontaktformulär på webbyråernas hemsidor så försäkrar du dig om att de får ditt meddelande.

Var aktiv i sociala medier

Det är också möjligt att få mer jobb som skribent via sociala medier och forum. Inte bara genom att annonsera om att du kan ta på dig uppdrag. Om du till exempel är med och bidrar med information om saker som vad akronym är i ett forum för språk och kommunikation så kan det leda till nya kontakter.

Du kan helt enkelt vara med på forum som har med språk, IT och reklam att göra. Bidra med information som du har och svara på direkta frågor om hjälp med texter. Forum som har med hemsidor och marketing online att göra har för det mesta avdelningar som är till för att erbjuda tjänster. Dra nytta av detta!

På Facebook finns det flera fina grupper som behandlar ämnet webbmarketing från olika vinklar. Där dyker det med jämna mellanrum upp jobb som kan passa olika typer av skribenter. Även nybörjare kan hitta fina uppdrag på detta vis.

Glöm inte bort kunderna du redan har!

Om du vill ha mer jobb som frilansande skribent ska du inte glömma bort dina nuvarande kunder. Det går alldeles utmärkt att skicka mejl då och då för att se om det finns behov av nya texter.

Webbyråer som har mycket att stå i kan rentav uppskatta att du påminner dem om att du existerar. Ditt mejl kanske kommer i samma stund som ett uppdrag kräver text omedelbart! Håll kontakten med dina kunder och var inte rädd för att ta kontakt. Det är definitivt något som kan leda till fler jobb.

Håll igång online så syns du

Sist men inte minst är det förstås så att ditt visitkort online och din närvaro på sociala medier kan ge fina resultat. Om du ser till att blogga, vara aktiv på forum och i sociala medier så syns du. Då är det också troligare att du får mer jobb helt enkelt för att du är på rätt plats i rätt stund.

Dessutom kan du ju passa på att lära dig mer om ditt jobb på detta vis. En webbskribent som är uppdaterad om saker som nya riktlinjer från Google uppskattas av kunder som vill ranka sina sajter på toppen av Google-berget!

Har du en hemsida?

Jag kan hjälpa dig med fantastiska webbtexter och produktbeskrivningar som drar mer trafik till din sajt från Google och hjälper dig att sälja mycket mer. Hittills har jag skrivit den här typen av texter för hundratals sajter. Jag är helt säker på att även din sajt kan dra stor nytta av min erfarenhet!

Fyll i formuläret så återkommer jag inom kort!

Rebecca Maor
Erfaren frilansskribent
Tel: +46-8-55922900