Vikten av att investera i medarbetare

Även om det har blivit mycket populärt att jobba hemifrån på senare tid så finns det gott om företag som letar efter bra lösningar för nöjda medarbetare. Det är ju inte så konstigt. Det finns numera många som visar att nöjda medarbetare är en viktig investering i företagets utveckling och resultat.

Investera i medarbetare och arbetsmiljö

Det kan till och med vara väl värt att se på finansieringslösningar med bolag som Grenke för att uppgradera en arbetsplats som en investering i medarbetare. Kanske handlar det om att skapa bättre arbetsplatser med ljudabsorbering och särskilda platser för teamwork. Eller så ska det till ny utrustning och tekniska lösningar för att göra det lättare att producera och utveckla.

Det finns studier som visar att nöjda medarbetare är engagerade medarbetare och det engagemanget är otroligt viktigt för företag som vill utvecklas och nå mål. Därmed kan det verkligen vara klokt att lägga lite mer uppmärksamhet på hur personalen mår och vad som behövs. Kontakta eventuellt Wndy för att få hjälp med HR-frågor och för att jobba med dessa på ett effektivt sätt.

Rätt person på rätt plats

För företag med många olika arbetsroller och avdelningar är det inte alltid så självklart att man har rätt person på rätt plats. Visst går det att få hjälp med bemanning av företag som Almiabemanning och det är en god start. Men sedan gäller det att tänka framåt och se hur personer kan utvecklas på olika sätt på jobbet.

Det kan ju vara så att man upptäcker att en person som börjar med att svara i telefon faktiskt fungerar perfekt som skribent av texter som ska finnas på bolagets produkter och hemsida. En kortare kurs kan se till att personen som har ett intresse blir tillräckligt bra för att börja jobba med det.

Den här typen av investeringar i medarbetare kan få otroligt positiva resultat. Engagemanget ökar och då är det klart att även resultaten påverkas. Personer som känner att de kan växa på arbetsplatsen blir också lojalare vilket inte är mindre viktigt.

Ett företag där personalen vill komma till jobbet

Det är inte för inte som det pratas så mycket om arbetsmiljö och friskvård på jobbet. När folk känner att de vill komma till jobbet för att det är kul och utvecklande så minskar det på frånvaron till följd av sjukdom och mer.

Det kan alltså vara smart att ta en timeout och se på möjligheterna. Med några små förändringar så kan arbetsplatsen bli attraktivare för fler. Det handlar framförallt om den personal som redan finns på plats men också om kommande medarbetare.

Det kan vara klokt att involvera personalen i det här arbetet. Ofta finns det förslag som ledning aldrig hade tänkt på helt enkelt för att de inte alltid delar de anställdas vardag på kontorslandskap, i kök och på andra platser. När personalen själva får säga till så är det också ett sätt att skapa mer engagemang vilket är väldigt bra för hela verksamheten.

medarbetare utrustning
Behövs det bättre utrustning på jobbet?

Har du en hemsida?

Jag kan hjälpa dig med fantastiska webbtexter och produktbeskrivningar som drar mer trafik till din sajt från Google och hjälper dig att sälja mycket mer. Hittills har jag skrivit den här typen av texter för hundratals sajter. Jag är helt säker på att även din sajt kan dra stor nytta av min erfarenhet!

Fyll i formuläret så återkommer jag inom kort!

Rebecca Maor
Erfaren frilansskribent
Tel: +46-8-55922900