Recension av Holmquistsign.se

Vi är så vana vid skyltar av olika slag att vi kanske inte tänker så mycket på dem. Men när du ser en extra fin skylt så är det svårt att titta bort. Kanske är det vackra mässingsskyltar på hotellets dörrar eller en ny fiffig skylt på tåget som har så smart text.

Ett företag som är experter på att skapa fina skyltar är Holmquistsign. Inte så konstigt kanske med tanke på att deras verksamhet kom igång 1937. Oavsett om du behöver skyltar för kontoret eller ditt hem så är det här ett företag att kika närmre på.

Vackra mässingsskyltar är klassiska men moderna

Något som jag verkligen gillar med Holmquistsign är deras förmåga att ta något så klassiskt som mässingsskyltar och skapa moderna skyltar med det vackra materialet. Mässing är ju ett material som är så otroligt vackert att se på och som inte bara hör hemma på hotellets dörrar.

Holmquistsign jobbar med gravyr så att det ser snyggt och elegant ut. Skylten poleras blankt och så putsar man en omgång till när den väl har monterats. Det går att få den här typen av skylt i olika storlek och du kan faktiskt be om att få skylten behandlad för att se äldre ut.

Om du vill ge intrycket av att din verksamhet eller ditt kontor har funnits på plats hur länge som helst så kan Holmquistsign oxidera ytan på den. Då ser den lite medfaren ut vilket ger intrycket av att den har många år på nacken. Med mässing är det ingen nackdel för materialet förblir elegant även då skylten har hängt på samma plats i flera decennium.

mässingsskyltar

Mer än mässingsskyltar

Nu snöar jag in mig lite på mässing och det beror förstås på att jag gillar detta material för skyltar. Men Holmquistsign är så mycket mer än dessa blanka och klassiska skyltar. De skapar allt från glasskyltar till aluminiumskyltar och ordnar med saker som ljus då det behövs.

På deras hemsida kan du se bilder från olika projekt och få inspiration. Om du ännu inte har bestämt dig för vilken typ av skylt det ska vara så kan du komma fram till det bara genom att scrolla runt lite på deras hemsida.

Skyltar från egen fabrik

Något som är viktigt att veta är att Holmquist tillverkar sina skyltar i egen fabrik. Det är också därför de är så duktiga på material som mässing. Med egen fabrik kan de skapa precis den typ av skylt du vill ha utan en massa onödiga mellanhänder som strular till det.

Jag kan verkligen rekommendera Holmquistsign.se för dig som funderar på ny skylt för fasaden eller för andra ändamål. Det att de ger konsultation är en stor hjälp då du behöver fundera lite på vad som kommer att passa och även välja något som passar budget.

Vikten av att investera i medarbetare

medarbetare

Även om det har blivit mycket populärt att jobba hemifrån på senare tid så finns det gott om företag som letar efter bra lösningar för nöjda medarbetare. Det är ju inte så konstigt. Det finns numera många som visar att nöjda medarbetare är en viktig investering i företagets utveckling och resultat.

Investera i medarbetare och arbetsmiljö

Det kan till och med vara väl värt att se på finansieringslösningar med bolag som Grenke för att uppgradera en arbetsplats som en investering i medarbetare. Kanske handlar det om att skapa bättre arbetsplatser med ljudabsorbering och särskilda platser för teamwork. Eller så ska det till ny utrustning och tekniska lösningar för att göra det lättare att producera och utveckla.

Det finns studier som visar att nöjda medarbetare är engagerade medarbetare och det engagemanget är otroligt viktigt för företag som vill utvecklas och nå mål. Därmed kan det verkligen vara klokt att lägga lite mer uppmärksamhet på hur personalen mår och vad som behövs. Kontakta eventuellt Wndy för att få hjälp med HR-frågor och för att jobba med dessa på ett effektivt sätt.

Rätt person på rätt plats

För företag med många olika arbetsroller och avdelningar är det inte alltid så självklart att man har rätt person på rätt plats. Visst går det att få hjälp med bemanning av företag som Almiabemanning och det är en god start. Men sedan gäller det att tänka framåt och se hur personer kan utvecklas på olika sätt på jobbet.

Det kan ju vara så att man upptäcker att en person som börjar med att svara i telefon faktiskt fungerar perfekt som skribent av texter som ska finnas på bolagets produkter och hemsida. En kortare kurs kan se till att personen som har ett intresse blir tillräckligt bra för att börja jobba med det.

Den här typen av investeringar i medarbetare kan få otroligt positiva resultat. Engagemanget ökar och då är det klart att även resultaten påverkas. Personer som känner att de kan växa på arbetsplatsen blir också lojalare vilket inte är mindre viktigt.

Ett företag där personalen vill komma till jobbet

Det är inte för inte som det pratas så mycket om arbetsmiljö och friskvård på jobbet. När folk känner att de vill komma till jobbet för att det är kul och utvecklande så minskar det på frånvaron till följd av sjukdom och mer.

Det kan alltså vara smart att ta en timeout och se på möjligheterna. Med några små förändringar så kan arbetsplatsen bli attraktivare för fler. Det handlar framförallt om den personal som redan finns på plats men också om kommande medarbetare.

Det kan vara klokt att involvera personalen i det här arbetet. Ofta finns det förslag som ledning aldrig hade tänkt på helt enkelt för att de inte alltid delar de anställdas vardag på kontorslandskap, i kök och på andra platser. När personalen själva får säga till så är det också ett sätt att skapa mer engagemang vilket är väldigt bra för hela verksamheten.

medarbetare utrustning
Behövs det bättre utrustning på jobbet?

Friskvård och massage på jobbet är otroligt viktigt

friskvård och massage på jobbet

Som skribent blir det lätt många timmar vid tangentbordet men så kan man inte hålla på dag ut och dag in, år efter år. Utan friskvård på jobbet så är det lätt hänt att kroppen såväl som sinnet påverkas på ett negativt sätt. Låt oss ta en titt på hur friskvård och massage kan förbättra din arbetssituation. Detta oavsett om du jobbar som frilansskribent eller som säljare på ett stort säljföretag.

Massage på jobbet är verkligen smart

Idag vet vi att massagen är så mycket mer än något som känns skönt. Arbetsgivare kan numera få avdrag på att erbjuda medarbetare friskvård och massage och det är väl värt att investera i detta. En enkel massage kan nämligen göra underverk som att öka immunförsvarets kraft och samtidigt höja humöret.

Med massagen slappnar vi av och då blir det lättare att tänka. Det finns studier som visar att friskvård och träning kan få oss att må mycket bättre på jobbet. Men egentligen handlar det ju om sunt bondförnuft. Vi är inte robotar och när vi tar pauser på jobbet för att ta hand om vår fysiska och mentala hälsa så bidrar det med en bättre stämning på jobbet för alla inblandade.

massage på jobbet

Olika sätt att få mer massage

Ett sätt att få mer massage på jobbet kan vara att bjuda in en professionell massör som kommer och tar hand om medarbetare. Detta kan kombineras med utbildning inom ergonomi för att förbättra hur anställda sitter och står då de jobbar.

Om du är själv på din arbetsplats så kanske du kan skaffa en massagekudde, dyna eller pistol att använda. Det här är redskap som är enkla att använda och som absolut kan skapa mer välbefinnande på jobbet.

Medarbetare kan också hjälpa varandra med snabb massage. Men det blir ju mer informellt och knappast samma sak som att få professionell massage av en person som vet hur man löser upp spänningar i nacke och axlar till följd av intensivt arbete.

Skräddarsydd friskvård är bäst

Det finns alltid personer som inte tycker om massage men som känner att de får precis samma kick och avslappning av någon annan form av friskvård. Det viktigaste är ju just hur du upplever ditt jobb. Med rätt typ av friskvård så blir det lättare att tänka. Skribenter kommer ihåg att ta med rätt akronym i texten, kallskänkan missar inte ordningen på landgången och direktförsäljaren har full koll på vad som ska sägas och antecknas.

Som arbetsgivare är det verkligen klokt att fråga medarbetare vad som skulle göra deras arbetssituation bättre för att sedan skräddarsy en plan för arbetsplatsen. Sedan kan det ju vara bra att då och då ha event där man gör något annorlunda och samlar energi.

Känslan av att vilja gå till jobbet på morgonen

Om den känslan har försvunnit är det antingen dags att se sig om efter ett nytt jobb eller att försöka förbättra situationen på nuvarande arbetsplats. Det kan göras med nya arbetsuppgifter och med insatser som främjar hälsan. Friskvård och massage på menyn någon gång per vecka eller månad är verkligen något som kan få folk att längta efter att det ska bli måndag igen.

Det är något att betänka både för dig som jobbar ensam på ett hemmakontor och för dig som leder en grupp på ett större företag. Att satsa på friskvård på jobbet är att investera i varje medarbetare och därmed också i verksamheten som helhet. Det säger både vetenskapen och det sunda förnuftet!

Recension av Renoptik.se

RenOptik billiga glasögon

Jag började själv med glasögon i 20-års åldern. Antagligen på grund av intensivt arbete vid skärm. Närsyntheten ökar bland unga och idag vet man att det kan bero på en kombination av närarbete och inomhusvistelse.

Som inomhusarbetande webbskribent är jag väl medveten om hur viktigt det är med glasögonbågar och glas jag trivs med. Särskilt då jag inte är intresserad av att använda kontaktlinser. Men glasögon kan bli väldigt dyra och detta trots att de inte alltid känns så bekväma.

RenOptik är en spännande svensk optikerbutik med bas i Bollnäs. Alexander som driver butiken är egentligen teknikingenjör men valde att satsa på glasögon av hög kvalitet för alla. I Alexanders webbutik finns det billiga glasögon från kända dyra märken. Hur går detta ihop?

Billiga glasögon som håller hög kvalitet

Alexander har dragit ner på kostnader som man vanligtvis har i en vanlig optikerbutik. Han lägger fokus på riktigt bra glas men har inte de omkostnader som vanliga optikerbutiker har. Det betyder att du på RenOptik kan få riktigt snygga bågar med perfekta glas för dig mycket billigare än hos en vanlig optiker i din stad.

glasögonbågar

Samarbeten med utländska företag som tillverkar kvalitetsglas för glasögon av olika material gör också att du kan få det allra senaste fast till ett lägre pris.

Om du, som jag, tycker om att variera dina glasögonbågar och ha extra glasögon redo när en boll slår ut de du använder mest så är detta koncept guld värt. En stor samling med fräscha bågar i alla möjliga färger och flera olika material blir som en godisbutik för oss glasögonormar som tycker om omväxling och personlig stil.

Lätt att handla glasögon online

Fast det är inte bara de rimliga priserna som gör att RenOptik sticker ut. De har gjort det så enkelt att handla glasögon online med flera verktyg. Du kan börja med att prova deras glasögon på hemsidan virtuellt. Detta gör du med en bild av dig själv och ett enkelt online-verktyg.

Dessutom kan du låna hem 3 glasögonbågar helt gratis. Du får testa under 3 dagars tid och sedan kan du bestämma vilken båge du vill ha. Det här är en väldigt god anledning till att jag vill ta med Alexander bland de hemsidor jag gillar. Att kunna testa i lugn och ro och sedan snabbt beställa den båge du gillar är ju verkligen kanonbra.

God och personlig support

Alexander och hans familj lägger ner hjärta och själ i sin optikerbutik online. Det märks. Du får personlig hjälp när du behöver det och det är uppenbart att konceptet är till för att göra livet med glasögon lätt och riktigt inspirerande.

Du kan surfa omkring i butiken och se på möjliga glasögon för dig. Om du har någon fråga finns chatten alltid där. Alexander engagerar sig på ett personligt sätt och gör alltid sitt bästa för att hjälpa dig med glasögon du blir riktigt nöjd med.

Du kan till och med skicka in dina gamla bågar och få nya glas! Om du har en båge som du inte vill skiljas från är det bara att uppgradera glasen. Missa inte de särskilda behandlingar mott blått skärmljus och även mot UV-ljus som RenOptik kan hjälpa dig med.

byta glas

Om du behöver nya glasögon eller vill laga de du har ska du kika in på RenOptik.se och se alla möjligheter som denna trevliga optikerbutik har att erbjuda!

Recension av Jourstadsverige.se

Idag är det många som väljer att köpa städtjänster online. Det går snabbt och du kan få en offert via nätet som visar precis vilken typ av städhjälp du kommer att få och till vilket pris. Konkurrensen är ganska tuff och det finns flera duktiga städbolag som numera kan nås från Sveriges alla hörn från datorer och mobiler.

Vi tar en titt på städfirman Jourstäd Sverige som har en hemsida som gör det lätt att få kontakt. Här har vi ett städbolag som fungerar över hela Sverige och som fokuserar på flyttstädning och lite tyngre städuppgifter som byggstädning.

Sajtens upplägg och design

Det här är en hemsida som har en design som kan beskrivas som standard för den här typen av sajter. Du ser menyn längst upp och kan klicka in på undersidor för att få mer information om de olika tjänsterna. Det finns också en rullmeny för städer. Designen är snygg och väl strukturerad och det känns personligt.

Det märks att det är personer som kan städning som ligger bakom JourstadSverige. De viktigaste punkterna tas upp och du får svar på många frågor utan att ens ta kontakt.

Tydlighet är viktigt

Något som JourstadSverige är bra på är tydlighet. Det framgår precis vad de kan göra och hur man kan få hjälpen. Detta oavsett om det rör flyttstädning eller dödsbotömning. Det här gör också att det känns tryggt att anlita städhjälpen. Du vet på förhand vad som ingår och du kan alltid begära en offert för den typ av städtjänst du är ute efter.

Varje form av städning har sin egen sida. Det är bara att klicka in och se hur JourstadSverige jobbar. De är också tydliga med att det är just flyttstädning och tyngre städuppgifter som är deras specialitet. Men det råder inga tvivel om att de klarar så mycket mer.

Erfarenheten finns där. Det märks och känns genom hela sajten. Om du ändå skulle ha några frågor får du snabbt svar. Namnet avslöjar en annan positiv egenskap hos JourstadSverige. Jour, det vill säga att du kan ta kontakt när som helst och få snabba svar. Perfekt om det brinner lite i knutarna vad gäller flyttstädningen!

Lätt att ta kontakt

Något som verkligen fungerar bra på Jourstäd Sverige är kontaktbiten. Här har du tydlig information om telefonnummer och e-postadress. Dessutom finns det ett smidigt kontaktformulär som gör det enkelt att få en offert för utvald städtjänst. Det här är mycket viktigt och något som fungerar bra på den här sajten.

Du kan lita på att svaren kommer snabbt och att de är tydliga. Om det är bråttom kan JourstadSverige verkligen rekommenderas. Deras sajt gör det lätt för dig att få trygg städning till ett vettigt pris utan att behöva oroa dig för att städbolaget inte skulle förstå dina unika behov.

Har du en hemsida?

Jag kan hjälpa dig med fantastiska webbtexter och produktbeskrivningar som drar mer trafik till din sajt från Google och hjälper dig att sälja mycket mer. Hittills har jag skrivit den här typen av texter för hundratals sajter. Jag är helt säker på att även din sajt kan dra stor nytta av min erfarenhet!

Fyll i formuläret så återkommer jag inom kort!

    Rebecca Maor
    Erfaren frilansskribent