Friskvård och massage på jobbet är otroligt viktigt

Som skribent blir det lätt många timmar vid tangentbordet men så kan man inte hålla på dag ut och dag in, år efter år. Utan friskvård på jobbet så är det lätt hänt att kroppen såväl som sinnet påverkas på ett negativt sätt. Låt oss ta en titt på hur friskvård och massage kan förbättra din arbetssituation. Detta oavsett om du jobbar som frilansskribent eller som säljare på ett stort säljföretag.

Massage på jobbet är verkligen smart

Idag vet vi att massagen är så mycket mer än något som känns skönt. Arbetsgivare kan numera få avdrag på att erbjuda medarbetare friskvård och massage och det är väl värt att investera i detta. En enkel massage kan nämligen göra underverk som att öka immunförsvarets kraft och samtidigt höja humöret.

Med massagen slappnar vi av och då blir det lättare att tänka. Det finns studier som visar att friskvård och träning kan få oss att må mycket bättre på jobbet. Men egentligen handlar det ju om sunt bondförnuft. Vi är inte robotar och när vi tar pauser på jobbet för att ta hand om vår fysiska och mentala hälsa så bidrar det med en bättre stämning på jobbet för alla inblandade.

massage på jobbet

Olika sätt att få mer massage

Ett sätt att få mer massage på jobbet kan vara att bjuda in en professionell massör som kommer och tar hand om medarbetare. Detta kan kombineras med utbildning inom ergonomi för att förbättra hur anställda sitter och står då de jobbar.

Om du är själv på din arbetsplats så kanske du kan skaffa en massagekudde, dyna eller pistol att använda. Det här är redskap som är enkla att använda och som absolut kan skapa mer välbefinnande på jobbet.

Medarbetare kan också hjälpa varandra med snabb massage. Men det blir ju mer informellt och knappast samma sak som att få professionell massage av en person som vet hur man löser upp spänningar i nacke och axlar till följd av intensivt arbete.

Skräddarsydd friskvård är bäst

Det finns alltid personer som inte tycker om massage men som känner att de får precis samma kick och avslappning av någon annan form av friskvård. Det viktigaste är ju just hur du upplever ditt jobb. Med rätt typ av friskvård så blir det lättare att tänka. Skribenter kommer ihåg att ta med rätt akronym i texten, kallskänkan missar inte ordningen på landgången och direktförsäljaren har full koll på vad som ska sägas och antecknas.

Som arbetsgivare är det verkligen klokt att fråga medarbetare vad som skulle göra deras arbetssituation bättre för att sedan skräddarsy en plan för arbetsplatsen. Sedan kan det ju vara bra att då och då ha event där man gör något annorlunda och samlar energi.

Känslan av att vilja gå till jobbet på morgonen

Om den känslan har försvunnit är det antingen dags att se sig om efter ett nytt jobb eller att försöka förbättra situationen på nuvarande arbetsplats. Det kan göras med nya arbetsuppgifter och med insatser som främjar hälsan. Friskvård och massage på menyn någon gång per vecka eller månad är verkligen något som kan få folk att längta efter att det ska bli måndag igen.

Det är något att betänka både för dig som jobbar ensam på ett hemmakontor och för dig som leder en grupp på ett större företag. Att satsa på friskvård på jobbet är att investera i varje medarbetare och därmed också i verksamheten som helhet. Det säger både vetenskapen och det sunda förnuftet!

Har du en hemsida?

Jag kan hjälpa dig med fantastiska webbtexter och produktbeskrivningar som drar mer trafik till din sajt från Google och hjälper dig att sälja mycket mer. Hittills har jag skrivit den här typen av texter för hundratals sajter. Jag är helt säker på att även din sajt kan dra stor nytta av min erfarenhet!

Fyll i formuläret så återkommer jag inom kort!

Rebecca Maor
Erfaren frilansskribent
Tel: +46-8-55922900