Recension av sajten Testson.se

Jag använder mig av testsajter både på jobbet och privat. Det spelar ingen roll om jag funderar på att köpa en ny popcornmaskin eller behöver skriva en text om träningskläder. En bra testsajt är en stor hjälp då beslut ska fattas såväl som då bra webbinnehåll ska författas!

En sajt som jag tycker har många fina egenskaper är Testson.se. Framförallt är det roligt med en hemsida som lägger lite mer krut på innehållet. Här går det att läsa mer än plus och minus om produkter. Testsons team synar varje produkt som presenteras ur flera vinklar.

Layouten är enkel att följa

När jag surfar in på Testson tycker jag om att sökrutan finns längst upp till höger. Vissa sajter tycks inte vara medvetna om att folk vill kunna söka på sajten. Särskilt när det rör tester av produkter. På Testson är det enkelt att skriva in sökord för att sedan få förslag på matchande tester och artiklar.

Det finns också en meny med huvudkategorier. Den kan jag säga att jag använder mindre men det är ett plus att den ligger på mitten. Det gör navigationen enklare från en mindre skärm. I övrigt tycker jag att layouten drar nytta av ett färgspråk som är enkelt och neutralt. Fokus ligger på själva testartiklarna, inte på det som finns omkring.

Informationen som jag vill ha

När vi ser närmre på själva innehållet kommer webbskribenten i mig genast börja analysera och här är jag kanske inte bästa person att ge en allmän uppfattning. Det finns en hel del innehåll på sajten och det märks att det har skrivits av olika personer. Det betyder att kreativitet och språk varierar.

Personligen tycker jag att det är helt okej. För en sajt av detta slag måste man ju inte ha ett homogent språk för varje inlägg. Däremot ser jag att Testson är noga med layouten för varje testartikel. Du får ett intro där du förstår vad det är som testats och sedan går de in mer noggrant på varje produkt.

Du kan ta en titt på denna testartikel om gåstavar. Som du kan se är introt kort och koncist och sedan följer information om många olika varianter av stavar att gå ut och gå med. Det jag möjligen hade velat se här är en liten meny under introt för att se vilka stavar som kommer att beskrivas.

Under introt tycker jag att det kunde ha funnits en meny.

Många produkter i varje testartikel

Anledningen till att jag tycker att det hade varit bra med en meny under intro är att Testson faktiskt är bra på att ta upp flera produkter för varje artikel. Det rör sig inte om en prispall med de tre bästa inom varje kategori.

Det här tror jag är mycket bra för många. Själv kan jag ju säga att jag gärna vill se många alternativ samt få information om vad som utmärker varje produkt då jag ska välja. Roligt att se att sajten lägger tid och kraft på detta. Det tror jag många användare uppskattar.

Tydlighet om syfte men ingen prisinformation

Om du köper något via en länk från en testartikel på Testson kan de bli belönade för detta. Det hymlas det inte om och det tycker jag är bra. Du får från start veta att det finns annonslänkar i artikeln. Samtidigt är bredden god och det märks att Testson försöker vara ärliga i sin bedömning.

Ibland verkar det som att de som testar inte är helt överens om vad som är bra eller dåligt med en produkt och då talar de om detta. Precis som i verkligheten.

Det du inte kan se tydligt är priset för varje produkt och det kan ju förstås bero på att det inte alltid är samma i varje butik. Jag tycker dock att det är bra när man får en ungefärlig uppskattning. För det händer att jag kikar på testartiklar just för att jag vill veta hur mycket en viss produkt kan tänkas kosta.

Du får flera alternativ men ser inga exakta pris.

Summan av kardemumman om Testson.se

Testson.se är en bra sajt som håller hög kvalitet. Innehållet är intressant och väl varierat samt tydligt. Den enda kritik jag har rör formatet som jag tycker kan utvecklas med menyer och mer information om priser för varje enskild produkt. Utöver detta kan jag bara säga heja och konstatera att Testson.se är en hemsida jag gillar!

Har du en hemsida?

Jag kan hjälpa dig med fantastiska webbtexter och produktbeskrivningar som drar mer trafik till din sajt från Google och hjälper dig att sälja mycket mer. Hittills har jag skrivit den här typen av texter för hundratals sajter. Jag är helt säker på att även din sajt kan dra stor nytta av min erfarenhet!

Fyll i formuläret så återkommer jag inom kort!

Rebecca Maor
Erfaren frilansskribent
Tel: +46-8-55922900