Naturliga texter fungerar bäst

Diskussionen om hur långa texter man ska ha, hur ofta nyckelord ska dyka upp och hur man på bästa sätt ska dela upp sitt innehåll går fortsatt varm i forum online. Detta både på svenska och på engelska. Alla vill veta hur en perfekt SEO text ska se ut. Visst kan man diskutera sitt upplägg och man bör vara medveten om den strategi för SEO som man jobbar med men ofta så missar folk det som ändå är kärnan i arbetet med texter för webbsajter. Egentligen så kan man säga att det handlar om två saker:

1. Att få folk att komma till sajten
2. Att få dem att stanna och göra något

För dessa två saker så är texterna som man lägger upp på sin hemsida otroligt viktiga, men viktigare än hur långa de är och hur de är uppdelade är vad de erbjuder besökaren. Det är nämligen detta som Google försöker få en uppfattning av via sina algoritmer. När man erbjuder ett verkligt värde så leder det till att man får en högre status hos Google och att folk som kommer till sidan upplever att de finner det som de var ute efter.

Det här ställer förstås höga krav på en skribent som ska utforma innehållet som ska klara av dessa två saker. Knepet stavas naturlighet. Det tjänar ingenting till att försöka skriva efter märkliga mallar om man inte kan leverera en text som känns verklig och genuin. Även om man inte vet allt om ett visst ämne så kan man tjäna stort på att lära sig lite mer om det och sedan ge informationen på ett sätt som känns mänskligt. Det här gör att de som kommer att läsa texten känner att den är enkel att ta till sig.

Naturliga texter fungerar helt enkelt bäst, så när man har några tusen ord som man ska lägga upp på en sajt så ska man alltid fundera på hur dessa ord kommer att uppfattas av besökare hellre än att fokusera på vad Googles robotar vill. Googles robotar vill nämligen ha äkta vara, naturlighet, och de vässar hela tiden på sina formler för att kunna avgöra om detta verkligen är vad man erbjuder på sin sajt.

 

[contact-form-7 id=”1606″ title=”Contact form 1″]

 

 

 

 

Har du en hemsida?

Jag kan hjälpa dig med fantastiska webbtexter och produktbeskrivningar som drar mer trafik till din sajt från Google och hjälper dig att sälja mycket mer. Hittills har jag skrivit den här typen av texter för hundratals sajter. Jag är helt säker på att även din sajt kan dra stor nytta av min erfarenhet!

Fyll i formuläret så återkommer jag inom kort!

Rebecca Maor
Erfaren frilansskribent
Tel: +46-8-55922900