Mer trafik till hemsidan utan Google

Det här är en fråga som är mycket viktig. Idag är det alltför många som fokuserar allt sitt arbete med text och webb på Googles organiska sökresultat. Den första sidan av sökresultaten hägrar som målet och lösningen för hela affärsverksamheten.

Det är förstås underbart att befinna sig på den där första sidan, men om man åker ut så faller allt och då kan man ju förstås undra varför ingen tänkte på detta tidigare…

Det finns saker som man kan göra som är mer eller mindre oberoende av Google, och det här är mycket viktigt att tänka på för den som vill lyckas med sitt SEO arbete. Här följer några viktiga tips som kan hjälpa dig att öka trafiken till din hemsida utan att lita på Google organiska sökresultat.

Det kan vara av intresse att se på marketing automation som inkluderar flera viktiga bitar som email och annan kommunikation som inte bara smörjer existerande kundkontakt. När marketing fungerar på rätt sätt med smart automation och bra verktyg kan du vara ett steg före och maximera trafiken till hemsidan på flera sätt.

Sociala forum

Sociala forum har länge ansetts vara viktiga på grund av att man kan jobba med bakåtlänkar i sin profil och i särskilda inlägg. När man ser på diskussionsforum och andra sociala forum online så finns det mer att hämta än länkjuice. Om man jobbar på att bygga upp en profil som folk känner igen så kan man tids nog få en hel del trafik från sociala forum.

Det är dock viktigt att man verkligen tillför debatter och diskussioner något. Om du bara lägger in tomma kommentarer så förstår folk att du mest är intresserad av att fiska trafik och inte av att verkligen medverka.

Bloggar

Bloggar är ett fenomen som verkligen lyckats i Sverige. Folk gillar att ta reda på vad vissa bloggare har att säga om det ena och det andra. Har man en hemsida så ska man givetvis dra nytta av en blogg.

Idag är det inte svårt att skapa hemsidor där det ingår en blogg som man lätt kan uppdatera. Om denna blogg är relevant så kan man få trafik via andra bloggar där man kommenterar eller lägger in gästinlägg.

Liksom med sociala medier så får man räkna med att det kan ta lite tid innan man börjar se trafik komma in som resultatet av en blogg. Det gäller att uppdatera och att uppmärksamma andra om att man finns.

Twingly

Twingly är ett fint verktyg för bloggar där man kan fiska trafik via nyhetssajter. Man kan pinga nyhetssajter som DN manuellt eller lägga in en automatisk funktion till sin hemsida som gör att man dyker upp med länk i relevanta sammanhang.

Om man får en länk under en populär artikel i en av de stora nyhetskanalerna som finns online så kan det innebära hundratals besök på en dag. Detta är relevant trafik med folk som verkligen kommer att ta del av det som finns på din hemsida.

Trafik som återkommer

För att få folk att komma igen så måste man skapa en kontakt genom att bjuda på något. Nyhetsbrev kan fungera om man verkligen har något att erbjuda som folk är intresserade av. Här får man vara lite kreativ och tänka på vad som skulle kunna få folk att dela med sig av email adresser och eventuellt mobilnummer.

Glöm inte bort att moderna mobiltelefoner är gjorda för Internet och att du även genom sms kan fiska trafik till din hemsida.

Har du en hemsida?

Jag kan hjälpa dig med texter som kan leda till nya kundkontakter och fler säljtillfällen. Fyll i formuläret härnedan och skriv vilken typ av produkter eller tjänster du försöker sälja online.

Jag återkommer inom kort!

[contact-form-7 id="2019" title="Contact form 1_copy"]

Rebecca Maor
Erfaren frilansskribent
Tel: +46-8-55922900

 

Har du en hemsida?

Jag kan hjälpa dig med fantastiska webbtexter och produktbeskrivningar som drar mer trafik till din sajt från Google och hjälper dig att sälja mycket mer. Hittills har jag skrivit den här typen av texter för hundratals sajter. Jag är helt säker på att även din sajt kan dra stor nytta av min erfarenhet!

Fyll i formuläret så återkommer jag inom kort!

Rebecca Maor
Erfaren frilansskribent
Tel: +46-8-55922900