CV

Jag har mer än 11 års erfarenhet som professionell skribent. Besök sidan om mina tjänster för att läsa mer om olika tjänster jag kan erbjuda. Jag rekommenderar dig också att besöka min vitsordsida där du kan se vilka ämnen jag har skrivit om tidigare och vad mina kunder har att säga om min service.

Jag skriver

Artiklar 100%
Pressreleaser 95%
Blogginlägg 100%
Produktbeskrivningar 100%

SEO-tjänster

Länkbygge 90%
Keyword research 100%
WordPress 85%
Översättning en/sv 100%

Texter har alltid varit en del av mitt liv. För mig är ord en lek, och jag tror att det faktum att jag är flerspråkig också har spelat in i min förmåga att uttrycka mig med ord på ett målande vis. Idag har jag lång erfarenhet av att utveckla webbtext som gillas av Google såväl som av verkliga människor. Jag vet vad som fungerar och varför.

Framförallt så tycker jag att det är roligt att jobba som frilansskribent. Jag upplever det lite som att jag får måla med ord. Då spelar det inte så stor roll om jag skriver om cnc-maskiner eller om ett kosttillskott. Det går alltid att hitta en vinkel som gör ämnet intressantare och tillgängligt. Med åren så har denna inställning också lett till att jag har lärt mig så mycket om så många olika saker.
Jag är lite som en Yoda inom content och blir bara visare dag för dag. Vänd dig till mig om du vill ha kraften!

 

Rebecca är Loyalwriter frilansskribent

Loyalwriter är Rebecca och Rebecca är Loyalwriter. Då jag bildade mitt content-företag för många år sedan så var tanken att namnet skulle uttrycka min inställning till jobbet. Jag vet att ert material är känsligt och unikt. Min avsikt är att alltid vara lojal. Jag ger mitt allt i varje projekt och all information som delas med mig stannar oss emellan.
Lojalitet är också något som innebär att jag inte lovar mer än vad jag kan hålla. Deadlines är viktiga och jag säger inte att det blir klart imorgon om det kommer att bli klart nästa vecka. När jag tar mig an ett uppdrag så ger jag max.

Lyhördhet är också ett nyckelord för mig. Jag förstår att olika företag jobbar med olika typer av SEO och att tonen inte kan vara densamma då vi ska sälja äpplen som då vi vill förklara varför en barnvakt måste kunna första-hjälpen. (Såvida ingen har satt ett äpple i halsen förstås!)
För mig så är varje kund unik och jag kör inte med samma metod och stil för alla projekt. Med god kommunikation så kommer vi överens om hur era online-texter ska se ut. Vi hittar rätt tonläge och ser till att orden kommunicerar ert varumärke på rätt sätt.

 

Vad kan jag göra för dig?

Som frilansskribent så är det förstås så att jag först och främst kommer att skriva innehållet till dina artiklar, blogginlägg, produktbeskrivningar och länktexter. Men jag kan också ta hand om allt det som behövs omkring de fina orden.

Varje projekt innebär att jag utför research innan jag skriver. Texten måste alltid vila på fakta. Då upplevs den som seriös och pålitlig. Jag författar sedan artikeln med det antal ord och den struktur som är lämpligast.
Innan texten levereras till kund så genomgår den korrektur. På så vis så är den redo att publiceras. Det spar också tid.
Men jag kan göra mer!

Ta hand om publicering – Jag publicerar och schemalägger era texter direkt på hemsida.
Ordna med bilder – Jag ser till att texten får relevanta och copyright-fria bilder. Då blir den mycket kraftfullare sett ur ett SEO-perspektiv, och den blir förstås aptitligare för era läsare.
Ordna med videos – Videos är också bra. Jag letar upp en film, på Youtube och Vimeo, som kan läggas in i texten för att bättre illustrera ämnet och öka kraften.
Länkning – Jag ordnar med intern länkning eller skapar länkartiklar som inkluderar länkar tillbaka till er sajt.
Länktexter – Jag vill lägga till att jag har mycket god erfarenhet av att skapa texter för backlinks. Mina backlink-texter är professionella och inkluderar de aspekter som är så viktiga för att få SEO-juicen.
Produktbeskrivningar – Skicka en bild eller några ord om dimensioner och material så skriver jag en text som får era potentiella kunder att vilja klicka på köp-knappen snabbare än snabbt!

 

Det började med spel – Lite Rebecca-historia

Egentligen så började det med troll, kaniner och andra smådjur som jag beskrev med ändlösa historier i skrivböcker som barn. Men betald skribent blev jag tack vare min GameBoy. Jag hade inte fyllt 20 och bodde i Danmark, pluggade i Köpenhamn och funderade på vad jag borde göra med livet. På något vis så fick Egmont kontakt med mig. De började skicka spel så att jag kunde skriva om dessa för deras spelmagasin online.

Hur visste de att jag kunde beskriva allt från byggnationsspel till fotbollsspel med en sådan passion?Det vet jag inte! Men det blev många artiklar och en hel del översättningar av danska och engelska speltexter. En del av jobbet var att testa nya spelkonsoler och dessa fick jag hemskickade. Jag hade yngre släktingar som var övertygade om att jag jobbade i himlen!Jag pluggade vidare och började jobba med produktutveckling och grafisk design.

Intressant nog så var det alltid så att jag på något vis blev tvungen att skriva det ena eller det andra. Min officiella titel var grafisk designer, layout koordinator och liknande, men inofficiellt så fick jag alltid frågor om copy och content.

Dessutom så har jag ofta skrivit CV eller redigerat andras CV.  Med bra förslag på hur en text kan stå ut så har jag hjälpt andra till anställningsintervjun och till och med till jobb utomlands! Det är erfarenheter som jag tar med mig då jag författar webbtext som ska övertyga, skapa intresse och sälja.

Kärleken till att skriva blev till sist till ett fulltidsjobb. Då jag flyttade utomlands och bildade familj så var möjligheten att stanna hemma med barn mer än 3 månader bara en dröm. Då blev jobbet som frilansskribent en mycket praktiskt lösning.

Jag har aldrig ångrat att jag helt lämnade grafisk design och startade min egen content-firma. Det har gett mig möjligheten att jobba med det som jag gillar bäst samtidigt som jag har kunnat vara där för mina barn. De har fått stanna hemma tills de var redo för förskola, och jag har fått fortsätta min personliga utveckling som skribent. Livet har absolut inte varit tråkigt, det kan jag lova!

 

Text med känsla och inlevelse, den mänskliga webbtexten!

Något som jag har insett på senare år är att både Google och läsare vill ha mänsklig text. Som frilansskribent så sätter jag mig in i läsarens situation. Det är viktigt. Jag är också SEO skribent och vet hur man placerar nyckelord, skapar rubriker, ordnar med länkar och mer för att texten ska ha en vettig chans i sökmotorerna. Men jag är också väl medveten om att den måste erbjuda ett verkligt värde.

Ord ska kännas. Jag får ofta komplimangen (se vitsord) att det är få som kan skriva en så lång text som inte känns forcerad. Det är min styrka. Jag skriver webbtext som pratar, och det är något annat som jag är mycket bra på, prata alltså!

När jag skriver om saker som barnpassning så känner läsaren desperationen som en förälder upplever då tiden inte går ihop. När jag skriver om slots så känner läsaren hur bakgrundsmusiken i sloten får pulsen att gå upp. Och när jag skriver om ny teknik så inser läsaren att allt är möjligt.

Jag utgår från min egen nyfikenhet och sätter fingret på vad som eftersöks. Det är en del av kraften i mina texter. De är mänskliga!

 

Mycket text snabbt!

När blir texterna klara Rebecca? Det är frågan som varje ny kund ställer inför den första beställningen. De vet inte att de har nått Speedy Gonzales of webbtexter. Jag talar alltid om när texterna kan tänkas bli klara, och för det mesta så är det snabbt.

Jag är snabb och det beror på att jag har jobbat som SEO skribent så länge. Jag vet precis hur jag ska få in enkla och omöjliga fraser i texter på ett naturligt sätt utan att sitta och fundera. Det går lite som ett rinnande vatten.

Skriveriet är en naturlig del av mig. Så snart som jag slår mig ner vid en dator så går det undan.
Men kvalitet får inte stryka på foten. Jag måste få tid till att gå igenom ett ämne och sedan korrigera texten. Det är något jag räknar in i tiden jag anger för leverans. När jag har väldigt mycket att göra så behöver jag också lägga in tid för att andas och rensa huvudet igen. Då blir texterna mycket bättre.

Men som kund så kan du lita på att det inte kommer att ta ett år innan du får dina texter. Om det är riktigt brådis så kan vi alltid dela upp uppdraget i flera delar så att du kan börja publicera innan allting är klart.

 

Så skapar jag riktigt bra webbtexter

Efter så många år som webbskribent så har jag utformat min egen metod. Jag har teknik för hur jag skapar en text med huvudrubrik, underrubriker och stycken som jag använder då kunden inte anger något annat. Jag ser det hela lite som ett skelett, en stomme, som sedan fylls på med ord som blommar och inspirerar.

Innan jag sätter igång med ett nytt projekt så funderar jag lite på ämnet. Jag tänker tillbaka på situationer och information som jag har sedan tidigare och försöker se ämnet i olika ljus. Till min hjälp har jag några mycket viktiga verktyg som ger mig intressanta uppslag. Uppslag som gör att jag kan skriva content som inte finns online. Unika texter är ett av de farligaste vapnen som du kan ha som marknadsförare på nätet.

Inspiration kan finnas på så många platser. Jag hämtar den från mitt eget liv, från filmer, musik och så givetvis från mina barn. Barn är bra på att visa hur världen egentligen ser ut och vad som är viktigt. Jag tror att det är ett stort plus att behålla barnasinnet och fortsatt se med nyfikenhet på världen.

Barnslig förtjusning säljer. Så är det bara. Och jag skriver ofta texter som talar till den delen av oss som vill veta mer och som längtar efter något som är både roligt och bra. Glädjen känns mellan raderna.

Därmed inte sagt att jag inte kan skriva en text som är allvarlig. Det finns ämnen som måste presenteras på ett stramt sätt. Så är det förstås. Livet är inte bara en lek och det återspeglas i många projekt som jag har fått skriva om (drogmissbruk, problem i skolan, hälsoproblem och mer).

Som webbskribent så ser jag ett stort ansvar i att sprida viktig information. Många av de produkter och tjänster som jag har skrivit om har gjort stor skillnad för många. Några exempel är fertilitetstest, vitaminer, huslarm och läxhjälp.

 

Med fokus på SEO – Mina SEO guldkorn

Jag kan lova att jag har lärt mig mycket av de SEO företag som jag jobbar med. Några av mina kunder är Sveriges listigaste SEO-rävar. Jag kan givetvis inte publicera vad som helst här. En del är hemligheter som jag har lovat att inte dela med mig av. Men det finns några guldkorn som är allmän kunskap och slutsatser som jag har dragit av mitt jobb.

Varsågod, här får du några SEO tips som du kan lita på:

1. Content är bara kung då orden ger något
Lägg inte tid och pengar på fluff. Flufftexternas tid är över sedan länge. Googles robotar kan avgöra om en text ger något och om den har information som inte finns på annat håll. Med andra ord, du behöver texter som levererar ett innehåll som håller måttet. Det måste finnas en anledning för Google att lista det högt upp i sökresultaten.
Lägg till detta att folk snabbt surfar vidare om texten säger blaha blaha och ingenting. Ska det vara content så ska det vara kvalitetscontent. Det är ett måste för lyckad SEO.

2. Längre texter är bra
Det är bra att satsa mer på individuella sidor. Jag får ofta skriva SEO-texter på flera tusen ord då allt fler inser att fler ord ger mer kraft. Försök att jobba med sidor som ligger på omkring 2000 ord och mer. Det kan vara något som leder till mycket bättre resultat vad gäller söktrafik.
Produktbeskrivningar behöver också mer kött. Det är inte alls dumt att jobba lite mer med orden som beskriver produkten och att betänka möjligheten att stärka hemsidan med vissa nyckelord via dessa texter.

3. Missa inte de interna länkarna!
När du länkar mellan olika sidor så skapar du ett kluster som visar att din sajt har en hel del nyttig information inom området. Det här kan vara en SEO-boost och är en så enkel sak för dig att göra. Du behöver ingen specialist för att lägga in lite länkar mellan dina blogginlägg och artiklar. Men det kan förstås vara bra att tänka på att det blir lättare att göra detta om webbskribenten som skrev texterna har lagt in de relevanta orden som du behöver länka med i de ursprungliga artiklarna.

4. Call for action
Många fina ord är bra, men vad vill du att besökaren ska göra? Alltför många sajter missar att lägga in så kallade calls to action. Det kan vara en länk som säger “köp här” eller ett formulär för kontakt.

5. Överdriv inte
Googles robotar är smarta och du behöver inte överdriva nyckelordsfrekvensen eller försöka bygga meningar med uttryck som inte är korrekta. Det går bra att lägga in ord som i eller på för att det ska bli en korrekt svensk mening. Naturlighet ger god SEO kraft.

 

Livet som frilansskribent

Livet som skribent är intressant. Varje dag innebär nya uppgifter och nya kunskaper. Det finns både fördelar och nackdelar med att jobba med webbtexter. Men mest fördelar.

 

Fördelar med att vara sin egen boss

Jag bestämmer när jag börjar jobba på morgonen och när jag stänger datorn på kvällen. Det är upp till mig att tacka ja eller nej till ett visst projekt. Jag kommer till exempel aldrig att gå med på att skriva material för sidor som säljer pornografi, knark eller religion.
Mina barn har mitt fulla stöd och jag kan vara hemma då de behöver det. Jag behöver inte vabba och be om ursäkt till kollegor och chefer. Det är jag som är boss så det är upp till mig att ta igen så snart som ungen har somnat och det blir tyst igen.

Jobbet som SEO skribent är otroligt utvecklande. Jag kan mycket om saker som givetvis intresserar mig lika mycket som era potentiella kunder. Ibland så är projekt så inspirerande att de påverkar min livsstil. Idag så kör vi med vetegräsjuice, bättre bord på kontoret och mer som följd av den research som jag har utfört för kunder.

 

Nackdelar med frilansjobbet

Det finns några få nackdelar. Jag har ingen som kan skriva åt mig. Det finns ingen kopia av Rebecca som kan leverera samma stil och kvantitet. Jag har haft samarbetspartners för enklare projekt men det är inget som håller i längden. Ibland får jag jobba på som ett litet bi för att hålla alla deadlines. Då ser familjen inte så mycket av mig och det är klart att det kan bli lite trist.
Jag har inga kollegor i samma rum. Vi kan inte ta paus och kasta boll över skrivbordet så som ofta skedde då jag jobbade på kontor i Malmö. Ingen kommer att smuggla in sin hund på kontoret, och det blir aldrig något bråk om musiken som spelas. Mina kollegor finns virtuellt på Skype och via mejlen och vi är alltid snälla mot varandra, men det blir ju inget spontant fika som på ett större kontor.

Ingen att spela kula med på jobbet!

 

Så ser jag på framtiden

Jag vet att jag kommer att fortsätta att jobba som skribent. Det här är min passion i livet och därför så ser jag ingen anledning till att sätta en ålder för pension. För varje år som går så lär jag mig mer. Livserfarenheten är också något som texterna drar stor nytta av. Idag så kan jag sätta mig in i hur det är att vara barn, student, elitidrottare, köksassistent, chaufför, anställd, chef, mamma och fru.

I framtiden så kommer fler erfarenheter som gör att jag kan fortsätta att skriva texter som visar att jag vet hur det känns. Det är kärnan i bra säljtext. Framför allt så tänker jag fortsätta att ha roligt på jobbet. Det mår både jag och de som finns omkring mig bra av.

Jag kommer också att fortsätta med mina egna privata bloggar där jag skriver om det som ligger mig närmst om hjärtat. De är ett utlopp för min kreativitet som skribent.
Kanske kommer jag att ge mer plats för min fantasi och göra allvar av mina fictionprojekt. Det finns redan nu några manus som skulle kunna bli till böcker. Men det är något som jag inte ens kan tänka på just nu då jag har så mycket att stå i vad gäller projekt för hemsidor och webbutiker.


Kontakta mig

Har du en hemsida?

Jag kan hjälpa dig med fantastiska webbtexter och produktbeskrivningar som drar mer trafik till din sajt från Google och hjälper dig att sälja mycket mer. Hittills har jag skrivit den här typen av texter för hundratals sajter. Jag är helt säker på att även din sajt kan dra stor nytta av min erfarenhet!

Fyll i formuläret så återkommer jag inom kort!

Rebecca Maor
Erfaren frilansskribent
Tel: +46-8-55922900